на живо

Мощен старт за България в Лигата на нациите

Волейболистките на Лоренцо Мичели не дадоха шанс на Хърватия

Lap.bg

Българският национален отбор по волейбол за жени стартира ударно участието си в тазгодишното издание в Лигата на нациите. Селекцията на Лоренцо Мичели разгроми Хърватия с 3:0 гейма (25:12, 25:17 и 25:19) в мач от първия кръг в Група 2, който се изигра в зала "Нипон Гайши" в Нагоя.

Снимка: Lap.bg

Българките доминираха през огромна част от двубоя и срещнаха известни колебания само в третата част. Така подмладеният български състав даде заявка за запазване на своето място в световния елит при жените. Утре (вторник) "лъвиците" ще спорят с Доминиканската република на японска земя, докато хърватките ще срещнат Германия.

Снимка: Lap.bg

Символичните гости не срещнаха трудности още в началото на мача и за отрицателно време започнаха да трупат солидна преднина, за да приключат първия гейм с категоричното 25:12. Втората част се разви почти по идентичен сценарий и българките триумфираха в нея с 25:17 за 2:0 в общия резултат.

Снимка: Lap.bg

Хърватките показаха зъби в третия гейм и дълго време държаха водачеството в свои ръце. Впоследствие „лъвиците“ намериха пътя към обрата и взеха частта с 25:19.

Мария Йорданова даде тон на победителките с 13 точки. Радостина Маринова заби 12.

Мартина Шамадан отбеляза 10 точки за бившата югославска република.