на живо

НА ЖИВО: Време е за финал - България vs. Италия (ВИДЕО)

Следете с нас мача за златото на европейското първенство по волейбол за юноши

Юношеският ни национален отбор до 17 години е на прага на историята! Тази вечер от 20:00 ч. в Подгорица възпитаниците на Десислава Величкова посягат към царската корона на волейболна Европа.

На последното стъпало пред царските двери застава една от най-волейболните нации в света: Италия. С Мануел Златанов в редиците си (внук на легендата на българския волейбол – Димитър Златанов и син на Христо Златанов, оставил ярка диря в италианския волейбол), "Скуадра адзура" ще се опита да изпълни мечтата си и да стане европейски шампион.

По пътя си до финала нашите волейболисти записаха 8 победи от 8 мача, като загубиха един-единствен гейм, доказвайки, че тяхното място е сред медалистите в столицата на Черна гора.

Срещу капитана на юношите ни – Петьо Иванов, както и останалите момчета от тима ни се противопоставя Италия, която също не е опитвала горчивия вкус на поражението от началото на първенството.

4 години след злополучно загубения финал в София срещу Франция с 1:3, точно при 17-годишните, днес българският волейбол има възможността да се изкачи на европейския връх във волейбола при юношите.

С бронза на Евро 2023 в Подгорица се окичи Испания. Ла Фурия победи в малкия финал Белгия с 3:1.