на живо

Рабаджиева: Родителите ми събираха стотинки, за да дойда в ЦСКА (ВИДЕО)

Всяка от нас беше добра в отбора си, но в националния не ни се получаваше, разказва волейболистката в подкаста "За спорта без клишета"

Рабаджиева: Родителите ми събираха стотинки, за да дойда в ЦСКА (ВИДЕО)

"Толкова много съм дала на спорта, толкова компромиси съм правила и съм пропуснала в личния си живот през последните години, че сега искам аз да се отблагодаря на родителите ми.

Снимка: Евгений Милов

Както те са ми помогнали и са ми дали път. Без тях, яз нямаше да съм тук сега. Всяка седмица са събирали стотинки, за да дойда в София и да имам храна.

Баща ми е най-големият ми фен, той живее с мен и с волейбола. 4 години страда ужасно, че не може да ме види в националния отбор. С пенсии и заплати трудно се живее тук. Искам да съм им полезна и да съм спокойна, че те ще живият добре".

Снимка: Евгений Милов
Така започва разговора ни с Добриана Рабаджиева, която е гост в епизод 72 на подкаста на bTV "За спорта без клишета".

Родена е в разложкото село Годлево, но е обиколила целия свят. Казва, че е късметлийка.

През новия сезон отново ще играе в Бразилия. В началото на юли бе представена официално от гранда Дентил/Прая.

31-годишната Рабаджиева се подвизава в южноамериканската страна и през 2020 г., като бе част от Минас, а след това и от Сеси Бауру в Сао Паулу.

В Дентил/Прая нашето момиче ще играе заедно с бразилските националки Аденизия, Лорена и Тайнара.

Снимка: Евгений Милов

190-сантиметровата универсална волейболистка е продукт на школата на ЦСКА. Освен в Бразилия е играла зад граница още в Китай, Русия Азербайджан, Швейцария, Турция и Италия. За последно бе в руския Казан.

"Съжалявам, че няма да играя в Русия. Много ми хареса там. За 4 месеца там, единственото, което чух за войната е "военно положение". По никакъв начин не сме се чувствали застрашени, нито е имало пропаганда", разказва Доби.

От 4 години не е играла за националния отбор. "Нямам никаква идея какво се случва във федерацията. Това лято за първи път не ми е звънял Любо Ганев. Не че имам нещо срещу отбора, радвам се на успехите им, но не виждам смисъл да се връщам. Имахме водещи роли в отборите си, но когато се съберяхме под знамето, не се получаваше.

Снимка: Евгений Милов

Добри индивидуално, но не и като тим. Биха съм остра, директна и на някои момичета не им харесваше. Карали сме се, да", повдига малко завесата бившата националка.

Тоталният разрив идва, когато от ръководството на тима и федерацията я обвиняват, че симулира контузия в ахилеса. "Не можех да ходя, слагах си инжекции. Чух един разговор на Данчо Лазаров, че симулирам... Скарахме се, имахме два-три сериозни по-сериозни разговора и реших да си тръгна..."

Кой е първият спорт, който е тренирала и какво я е отказало, за брат си Стойчо и семейството, за живота в различни точки на света и за приятелството с Матей Казийски - вижте още във видеото.

Спортния ни подкаст може да намерите още в официалния канал на bTV Media Group в Youtube - ТУК: https://www.youtube.com/c/bTVMediaGroup

Епизодите може да слушате и в Spotify: https://open.spotify.com/show/0n1MulTVKNQ4mrMqORO4ap, в Apple: https://apple.co/3EuhDCN и Google Podcasts: https://bit.ly/3G5f2jQ.