на живо

Оцелелият в катастрофата край Ловеч се нуждае от средства

На волейболиста Павел Калев предстои животоспасяваща операция

Оцелелият в катастрофата край Ловеч се нуждае от средства

Волейболистът на Олимпиец Плевен Павел Калев, който оцеля при тежката катастрофа край Ловеч, има нужда от средства за животоспасяваща операция.

На 19-годишното момче трябва да бъде поставен стент на низходящата гръдна аорта по повод дисекация. Интервенцията не се поема от Здравната каса.

Калев е студент в първи курс по медицина в Плевен.

Катастрофата стана в събота на пътя Ловеч - Плевен, недалеч от разклона за с. Слатина. Загинаха президентът и треньор на плевенския волейболен клуб - Стефка Великова (59 г.) и двама играчи на Олимпиец - Калоян Минков (23 г.) и Симеон Симеонов (25 г.).

Четвъртият - Калев, е в тежко състояние в плевенска болница с опасност за живота.

Стефка Великова е добре позната и в баскетболните среди. Тя е майка на бившия национал и настоящ капитан на Левски - Асен Великов, и съпруга на един от най-успешните ни треньори - Дарин Великов.

Великова върна мъжкия волейбол на Плевен на картата след близо 40-годишна пауза. За отбора на Олимпиец настоящият сезон е едва втори на това ниво в историята.

Калоян Минков и Симеон Симеонов бяха основни играчи на Олимпиец. Последният влизаше в ролята на помощник-треньор в някои срещи, работеше и с момчетата от школата на плевенчани.

Българската федерация по волейбол обяви тридневен траур заради трагедията.