на живо

От втория опит: България взе победа на Евро 2023

Волейболистите дадоха само гейм на Финландия пред пълните трибуни във Варна

Волейболните ни национали взеха поправителния изпит на европейското първенство. Тимът на Пламен Константинов спечели с 3:1 над Финландия и частично се реваншира пред горещите си фенове във Варна за изненадващото поражение със същия резултат от Испания на старта.

Успехът е ключов, защото носи три точки в битката за по-предно класиране в групата. Останалите съперници са фаворитът Словения, Хърватия и Унгария. Към осминафиналите продължават първите четири отбора, но подреждането определя класата на съперника в елиинациите.

Първите два гейма преминаха много оспорвано и завършиха след 25-ата точка. За радост на 5100 зрители - в полза на България. Финландците обаче се наложиха в третата част, преди нашите да прекършат съперика с категорично надмощие за 3:1.

Александър Николов, който се възстановява от вирусно заболяване, отново се появи като резерва. Селекционерът Константинов даде шанс и на почти всички останали волейболисти в търсене на оптимално представяне.

На 2 септември българите излизат срещу Украйна в търсене на нов задължителен успех. До момента Финландия (2 мача), Испания (1 мач), Словения (1 мач), България (2 мача) и Украйна (2 мача) имат по една победа, докато Украйна е с 2 загуби. По едно поражение имат Финландия и България.