на живо

След волейболния крах: Мичели иска да остане начело на "лъвиците"

Най-слабото класиране за женския ни тим в историята

fivb.com

Мондиал 2022 ще е най-слабият за България в историята. Женският ни национален отбор по волейбол загуби и от Канада с 1:3, с което сложи край на участието си на световното първенство. Тимът ни ще е извън първите 16, а до момента най-слабото представяне като класиране беше 13-ото място от световното в Мексико през 1974 г.

Селекционерът на "лъвиците" Лоренцо Мичели се извини на всички фенове. Той иска да продължи да води тима.

"Знам какво трябва да направя. Ще обсъдим какви са целите и проектите пред този отбор. Моето желание е да продължа с тима. Искам да се извиня на всички за лошите резултати. През лятото видяхме, че можем да победим Канада, а сега реалността е друга.

Снимка: fivb.com

Опитахме се да намерим правилната шестица на игрището. Нямахме необходимата нагласа и загубихме заради технически грешки. Опитахме в последния гейм да направим промени. Не успяхме да намерим правилната химия.

Трябва да си научим уроците. Лятото беше много добро, с доста млади състезателки. Заслужихме си загубата срещу Канада. Всяка една състезателка на полето се опита да направи максималното. Никой не искаше да завършим участието на световното първенство по този начин. Имаше твърде много емоции още в първия мач срещу Германия, но сега трябва да приемем станалото", каза италианецът след срещата.

Днес в мач без значение България се изправя срещу Казахстан.