на живо

Трагедия разтърси българския спорт

Треньор и двама играчи на Олимпиец Плевен загинаха при тежка катастрофа

 

Черен ден за българския спорт. Президентът и треньор на волейболния Олимпиец Стефка Великова и двама играчи на тима - Симеон Симеонов и Калоян Минков, загинаха при тежка катастрофа. Още един волейболист от плевенския клуб - Павел Калев, е в болница с опасност за живота.

Трагедията е станала на пътя Ловеч - Плевен преди разклона за с. Слатина.

Колата е управлявана от мъж. Возилото поднесло на мократа настилка, ударило се в дърво, след което изхвърчало от пътя и се блъснало в друг автомобил.

Образувано е досъдебно производство и предстои изясняване на причините за катастрофата.

Стефка Великова е добре позната и в баскетболните среди. Тя е майка на бившия национал и настоящ капитан на Левски - Асен Великов, и съпруга на един от най-успешните ни треньори - Дарин Великов.

Великова върна мъжкия волейбол на Плевен на картата след близо 40-годишна пауза. За отбора на Олимпиец настоящият сезон е едва втори на това ниво в историята.

Калоян Минков и Симеон Симеонов бяха основни играчи на Олимпиец. Последният влизаше в ролята на помощник-треньор в някои срещи, работеше и с момчетата от школата на плевенчани.

Българската федерация по волейбол обяви тридневен траур заради трагедията.

"Българска федерация волейбол изказва най-дълбоки съболезнования на семействата, близките и приятелите!"

"Ще запомним Стефка Великова като отдаден колега и приятел на федерацията, голям радетел на българския волейбол, човек, който с ентусиазма, професионализма и добротата си запали искрата по любимия спорт сред много млади хора, един от най-главните мотори за развитието на волейбола в Плевен през последните години! Загубата за всички ни е огромна!", написаха още от БФВ.

Трагедията разтърси волейболните среди...