на живо

Третите в Европа отново у дома

Юношеските национали (U18) се прибраха с бронзови медали

Третите в Европа отново у дома

Юношеският национален отбор на България по волейбол (U18) се прибра у дома след европейското първенство в Тбилиси (Грузия), където спечели бронзовите медали. "Лъвовете" отстъпиха на Франция в полуфиналите, но се отърсиха от поражението, за да се наложат драматично над Сърбия в спора за третото място.

"Нашата държава е генетично предразположена към създаване на добри волейболисти. Това го доказа и конкретният турнир, който изиграхме. На фона на трудностите в България, все още се опитваме да създаваме класни играчи и да бъдем фактор в европейския и световения волейбол.", коментира треньорът Виктор Карагьозов.

"На европейско първенство няма слаб мач. Групата ни бе много тежка. В нея бяха европейският шампион, третият от миналото първенство - Полша, четвъртият - Италия, плюс Германия и Гърция. Нямаше момент, в които да подценим нещата и да не излезем на 100%. Само България и Словения успяхме да вземем два геймa на италианците... Надявам се, че имаме едно поколение, което може да бъде базисно за мъжкия национален отбор."

Пред медиите застанаха и двама национали, които попаднаха в идеалния отбор на шампионата на Стария континент - посрещачът Александър Къндев и разпределителят Симеон Николов.

"Този бронзов медал дава надежди за следващи постижения. Преди мача за бронза си поговорихме в съблекалнята. Казахме си, че трябва да излезем максимално мотивирани, че представяме нашата нация и трябва да дадем всичко от себе си, за да спечелим.", заяви Къндев.

"При заминаването имахме увереност, че ще стигнем полуфинал и всичко останало ще бъде в наш бонус, но предвид тежката група и проблемите на отбора, не сме очаквали да се представим толкова добре."

"Мечтите засега се сбъдват, но ние определено имаме по-големи цели - не само аз, но и цялото ми семейство е доволно от успехите. Фамилията на фланелката не тежи, а помага. Баща ми много помага. Той винаги е до мен и ми казва какво да правя.", сподели Симеон Николов - син на бившия национал Владимир Николов.

"Надявам се един ден да вдигам топката на брат ми за победна точка. Това е мечта, която се надявам да се сбъдне. Уверен съм, че най-доброто тепърва предстои!", допълни по-малкият от братята Николови.