на живо

Ученици надъхват "лъвовете" за бой по Франция (ВИДЕО)

Трябва да вземем пример от тях, каза за bTV Цветан Соколов

Ученици надъхват "лъвовете" за бой по Франция (ВИДЕО)

Ден преди 1/8-финала между България и Франция зала "Конгресна" в Двореца на културата и спорта във Варна отвори врати за "Мини Европейско".

Организаторите предоставиха на участниците всички условия, които отговарят на изискванията на CEV за провеждането на европейско първенство за мъже - светлини, озвучение , водещ, награди и десетки изненади...

Най-голямата награда за децата бе среща с Цветан Соколов и компания.

"Много е готино и разтоварващо да видиш едни дечица как играят и се забавляват вътре на игрището. Ние трябва да вземем пример от тях - да се чувстваме добре и да изпитваме радост от тази игра", каза за bTV диагоналът на "лъвовете".

Децата излизаха под светлините на прожекторите и с обявяване от страна на водещия на европейското първенство - Олег Орфеев . След това заставаха от две страни на мрежата, където през изминалите 10 дни звездите на България, Словения, Испания, Хърватия, Украйна и Финландия мериха сили едни срещу други в срещите от Група В на Евроволей 2023.

И сега в залата кънтяха познатите мелодии - Monster Block, Super Spike, Set Point, Match Point и други, които придружават всички международни мачове в последните години.

Турнирът включваше общо 6 отбора - три за момчетата и три за момичета до 15 години. Те играха "всеки срещу всеки", в мачове от един гейм до 25 точки.

Сред зрителите с огромен интерес двубоите наблюдава и централният блокировач Николай Колев, който прави много силно европейско първенство и то пред родна публика.

Варненецът бе дошъл да подкрепи своя брат - Иво, който е треньор в школата на Черно море. Ники дори получи покана да влезе също в ролята на треньор.

Избраниците на Пламен Константинов връчиха медали на всички.

Утре в 20:30 ч. "лъвовете" излизат срещу олимпийския шампион Франция. Мачът може да гледате пряко в ефира на RING.

Може да гледате пълен запис на "Мача на надеждата", който събра над 20 000 зрители на Националния стадион "Васил Левски" - ТУК.