на живо

Любо Ганев: Дано най-силният ни мач да е срещу Франция (ВИДЕО)

Ако искаме да направим нещо запомнящо се, трябва да бием един силен отбор, каза президентът на БФВ

Любо Ганев: Дано най-силният ни мач да е срещу Франция (ВИДЕО)

Президентът на волейболната ни федерация Любомир Ганев се поклони пред българските фенове и похвали националите за себераздаването при загубата 0:3 актуалните европейски вицешампиони от Словения във Варна.

Тя прати тима на селекционера Пламен Константинов на 1/8-финал срещу олимпийския шампион Франция. Той е в петък в зала "Конгресна" и ще може да гледате на живо в ефира на RTING и на стрийм на btvsport.bg.

"Надявам се това да не е бил най-силният мач на България, а най-силният мач да бъде в петък срещу Франция. Наистина момчетата играха страхотно срещу Словения, за което ги поздравявам.

Бях казал, че ако искаме да направим нещо запомнящо се на това европейско, ще трябва да бием един силен отбор. В нашия случай се падаше или Словения, или Франция. По моите сметки просто трябваше да играем с Франция на четвъртфинал, но пък сега ще го срещнем по-рано.

Ако момчетата играят така, както играха срещу Словения, аз съм спокоен, че ще направим страхотен мач. Пожелавам им само да са здрави в дните до осминафинала", заяви Ганев.

"Когато отидох в съблекалнята, за да пожелая на момчетата успех в мача срещу Словения и да им вдъхна малко кураж, основното, което им казах, е: "Играйте заедно, играйте един за друг". И наистина отборът ни игра много добре.

Искам да благодаря на феновете в тази прекрасна зала. Те наистина бяха седмият играч на отбора, дори при недобрата игра, те го подкрепяха изцяло. Бих ги призовал отново: "Елате на 8 септември от 20:30 ч. да подкрепим нашия отбор и се надявам, че момчетата ще ни зарадват с добра игра". Наистина правя огромен поклон пред феновете ни", продължи Ганев.

Чуйте във видеото какво казаха Пламен Константинов, Цветан Соколов и  Алекс Николов след поражението от Словения.