на живо

Волейболен мач с кауза (ВИДЕО)

Шампиони играха с хора от жилище за лица с умствена изостаналост в Бургас

 

Волейболни шампиони изиграха символичен мач с хората от жилище за лица с умствена изостаналост в Бургас.

Всички заедно откриха новата им ударопоглъщаща площадка за волейбол и бадминтон. Сред гостите бяха кметът на града Димитър Николов, Вальо Братоев, Николай Учиков, Иван Станев и Николай Николов.

Израснали по институции, порасналите момичета и момчета от защитеното жилище, са най-големите фенове на двата бургаски отбора - Нефтохимик и Дея волей, и не пропускат техните мачове в зала "Младост".

Сега не само ще гледат, но и ще могат да играят волейбол.

"Това е подарък за тях! Няма нищо по-хубаво от това двата бургаски отбора днес да са тук. Радвам се, че те ще застанат близо до нас, както и ние до тях.

Спортът е здраве, трябва да се спортува!“, каза капитанът на волейболният шампион Нефтохимик Иван Станев, преди да подари топки и тениски.

"Тези хора ни подкрепяха на нашите мачове в залата, когато играехме и беше огромно щастие да видим едни хора, които са в затруднено положение, изпитаха и те емоция в залата. А изграждането на едно такова игрище, макар и в по-малки размери за тях, според мен, е прекрасен жест. И би било хубаво да светне лампичка на повече места, че хора като тях имат нужда от тези работи, да не бъдат забравяни!", допълни Валентин Братоев.

"Ако не е магията на спорта може би нито те щяха да знаят кои сме ние, нито ние щяхме да знаем за тях. За нас е изключително удоволствие да сме тук.