на живо

Волейболистите се целят в Топ 10 на Евро 2023 (ВИДЕО)

Пламен Константинов: Не искам да поглеждам толкова далеч в посока купата

Волейболистите се целят в Топ 10 на Евро 2023 (ВИДЕО)

Класиране в първата десетка е целта пред волейболните ни национали за предстоящото европейско първенство (29 август - 16 септември), на което домакин е Варна съвместно с Тел Авив, Скопие и няколко италиански града. Нашите са в група със Словения, Финландия, Украйна, Хърватия и Испания.

Мачовете ще бъдат излъчвани по RING и онлайн на btvsport.bg.

"Трябва да поставяме новите цели постепенно - мач след мач. Аз не искам да поглеждам толкова далеч в посока купата. По-важното за нашия отбор е да направим една положителна стъпка напред в представянето си на европейски първенства. В последните няколко не успяхме да влезем в първата десетка", коментира пред bTV селекционерът Пламен Константинов.

"Това е и основната цел - отборът да покаже развитие, че върви напред и има бъдеще. Това е важно за целия български волейбол. Все пак това е най-големият спортен форум, който ще се проведе през годината у нас." "Подготовката върви добре, изиграхме три контроли, спечелихме и трите. Доволен съм, има положителна тенденция, най-вече в елементите, където показвахме слабости."