на живо

Волейболната федерация утвърди рекорден бюджет (ВИДЕО)

Близо една трета от него е отделена за европейското първенство при мъжете

Волейболната федерация утвърди рекорден бюджет (ВИДЕО)

Рекорден бюджет утвърди волейболната федерация. Централата има и нов управителен съвет.

На проведеното Общо събрание право на вот упражниха 94 клуба. Бяха гласувани членовете на УС да бъдат намалени от 25 на 17. Новите лица на ръководно ниво са президентът на Хебър - Александър Иванов, както и Александър Маджуров от Дея спорт.

За календарната година бюджетът на федерацията възлиза на близо 10,5 млн. лв. Огромно перо от тях - близо една трета - 3 346 996 лв., е свързано с организацията на европейското първенство по волейбол за мъже.

През 2023-а година предстоят още олимпийски квалификации за мъже и жени, както и участие във волейболната Лига на нациите.

Снимка: Lap.bg

"Проектобюджетът, който БФВ прие е в размер на 10 403 456 лв., като за финансиране от Министерството на младежта и спорта за дейност и домакинства са предвидени 4 708 456 лв., приходи от стопанска дейност 3,3 млн. лв., приходи от регламентираната дейност 2,35 млн. лв. и разбира се беше предвидена и компенсация по постановление на министерството за електроенергия около 40 хил. лв. Това е проектобюджетът. Надявам се да го изпълним, напълно реалистичен е. В този бюджет е и таксата, която трябваше да заплатим за европейското първенство, която е 1,2 млн. евро - близо 2,4 млн. лв.", заяви президентът на федерацията Любомир Ганев.

"Мога да кажа, че с този проектобюджет подсигуряваме абсолютно всичко, което треньорските щабове на националните отбори имаха като изисквания. Ще съумеем да подсигурим абсолютно всичко като условия за подготовка, времетраене, екипировка, контролни срещи, пътувания, лагери и т.н.", допълни той.

Снимка: bvf.bg