на живо

Адвокатите на Гигс: Няма домашно насилие, просто груб секс

Процесът срещу футболната легенда продължава

Адвокатите на обвинения в домашно насилие Райън Гигс представиха в съда неговата версия. Според защитата, охлузванията на бившата му половинка - Кейт Гревил, са в резултат от груб секс.

Екипът на Гигс оспори всички твърдения на обвинителите и приложи лични съобщения между бившата двойка. От тях става ясно, че Гигс закупил секс играчки по молба на Гревил, която искала той да бъде по-груб в леглото.

"Страхувам се да не те нараня", пише Гигс. Отговорът на Гревил е: "Просто искам да ме шокираш и изненадаш".

В началото на процеса Кейт Гревил направи шокиращи разкрития за периода 2017-2020 г. Тя заяви, че Гигс ѝ е посягал системно, като дори я ударил с глава в лицето.

"Това е история за контрол и принуда над жена, която е смятала, че е обичана и уважавана. Г-н Гигс е обожаван заради уменията си на терена, но зад затворените врати е имал много по-уродлива и зловеща страна на характера си. Включително изневери. В крайна сметка, след години на сътресения, когато Кейт Гревил прогледнала, тя осъзнала, че трябва да се отстрани от неговата сфера на влияние.", обявиха от прокуратурата.

Обвинителите извадиха данни и за скандал от 1 ноември 2020 г., когато се твърди, че Гревил опитала да се изненсе от общия им дом, но била спряна насилствено. По-малката сестра Ема опитала да се намеси, обаче също пострадала - била ударена с лакът в челюстта.

Процесът срещу легендата на "Манчестър Юнайтед" и уелския футбол продължава. Ако бъде признат за виновен, Гигс е заплашен от 5-годишна присъда.