на живо

"Ало! Звъня ви от затвора! Познах резултата от дербито!"

Зрител изненада водещи след Цървена звезда - Партизан

"Ало! Звъня ви от затвора! Познах резултата от дербито!"

Футболът е глобален феномен и предизвика интерес по цял свят, в това число и в... затворите. Дори хората, лишени от свобода, се вълнуват заради своя любим тим. А когато той играе срещу вечния си враг, можеш да рискуваш всичко! 

В събота сръбските Цървена звезда и Партизан завършиха 2:2. Този път на фокус в съседната ни страна беше добрата игра и на двата тима, а не фенски прегрешения и боеве. Е, един привърженик успя да "открадне шоуто".

Една от телевизиите има традиция след кръга да дава думата и на фенове, обаждащи се в ефир. Именно там се изяви... затворник.

"Добър вечер! Здравейте всички в студиото, поздрави! Обаждам се от Крагуевац, от затвора... Гледахме дербито...", започна зрителят.

Коментаторите в студиото бяха толкова шокирани, че единственият въпрос беше: "Ама наистина ли от затвора?"

"Да, излежавам присъда тук. От Забела (б. а. - най-строгия сръбски затвор, намира се в град Пожаревац) ме преместиха в Крагуевац. Имате поздрави и от моя съкилийник. Мисля, че Партизан беше по-добрият. Аз съм фен на Партизан, бях част от фракцията "Алкатрас" пред 10 години, сега вече не съм, защото съм затворник. Казах тук на приятелите, че ще завършат наравно и нито Партизан, нито Звезда ще победи. Бях сигурен!", редеше фенът. 

В студиото атмосферата премина от объркване в смях. За това допринесе и признанието на зрителя, че всички затворници гледат предаването и опита му да ги накара да пазят тишина с думите: "Млъкнете, бе, селяни!".

Сръбските медии не съобщават дали въпросният осъден е нарушил правилата на затвора, нито кой е той. През годините доста фенове на Партизан и Цървена звезда попадаха зад решетките по различни обвинения. Последният голям скандал беше задържането на тарторите от "черно-бялата" фракция "Принципи" - Велко Беливук и Марко Милкович. Двамата бяха обвинени в убийства на няколко души, а те от своя страна заявиха, че са били използвани за различни поръчки от висши държавни служители, в това число президентът Александър Вучич.