на живо

Анчелоти за дължимите 1 млн. евро: Невинен съм!

Треньорът на Реал Мадрид може да влезе в затвора

Reuters

Треньорът на Реал Мадрид - Карло Анчелоти, не се притеснява от обвиненията към него за укриване на данъци. Това заяви специалистът след като класира своя тим на четвъртфинал в Шампионската лига, отстранявайки Лайпциг.

Анчелоти е уличен в укриване на над 1 млн. евро като данък от имиджови права в периода 2014-2015 г., когато също беше начело на Реал. Освен това испанската прокуратура твърди, че италианецът е създал измамна схема, за да може да се отърве от плащането на крупната сума. За това престъпление го грози затвор от 4 години и 9 месеца.

Снимка: Reuters

“Това е стара история, започнала още преди 8 години. Прокуратурата смята, че по това време постоянният ми адрес е бил в Испания, а аз смятам, че не е така. Вече платих глоба, парите са в прокуратурата. Водят се разговори с адвокатите ми, за да се намери решение. Убеден съм, че съм невинен, но ще видим какво ще реши съдията", лаконичен беше Анчелоти.

64-годишният италианец е един от най-успешните футболни треньори. Той единствен е печелил Шампионската лига 4 пъти и е триумфирал като шампион в петте големи европейски първенства - английското, френското, испанското, германското и италианското.