на живо

Арестуваха вратар в Гърция (ОБНОВЕНА)

По подозрение в изнасилване на непълнолетно момиче, сексуален тормоз и притежание на наркотици

Вратарят на гръцки Волос Борис Клейман беше задържан в нощта на 11 април в Гърция по подозрение в изнасилване на непълнолетно момиче, сексуален тормоз и притежание на наркотици.

Според гръцките медии инцидентът е станал призори в местен бар. Момичето отишло в полицията и се оплакало, че 32-годишният страж се е приближил до нея и започнал да я опипва, а след това използвал сила.

Пристигналите на място полицаи открили у Клейман наркотици и го задържали.

Агентът на играча каза в интервю за Ynet, че все още не е имал възможност да говори с Борис, а от Волос побързаха да прекратят договора му.

Последният мач на Клейман за отбора бе преди дни - 0:0 с Панатинайкос.

Вратарят е играл веднъж в кариерата си за националния отбор на Израел. Той е роден в Украйна, но когато е на 10 месеца, родителите му се местят в Израел.

Играл е за Апоел Кфар Саба, Апоел Тел Авив, Макаби Херцлия, а най-голяма следа е оставил в Бейтар от Йерусалим. Той напусна родината си през 2018 г., когато подписа за кипърския ЕНП, а от 2020 г. е във Волос.

Клейман е женен и има деца. По всичко личи, че вратарят имал пороци, за които близките му не знаели.

"Дадоха му хляб и закуска, но той отказва да яде и да пие. Много е ядосан от обвиненията. Очакваме записите от камерите, които трябва да потвърдят показанията. Изнасилване не е имало, дрогата уж не била негова. Казва, че просто е танцувал с момиче. Готов е да направи всички изследвания, които поискат."