на живо

"Аз съм на 6 и Роналдо си направи селфи с мен"

Ако Израел е домът на Бога, то Мадейра е неговата лятна резиденция

Преди дни в социалните ни мрежи се появи щастливо момиче, което се снима с Кристиано Роналдо. убликацията в Instagram събра 8000 за минути и се наложи майката на детето Дария да разясни.

"Това момиче е дъщеря ми Марселина. Тя е родена на този остров, където е роден Кристиано, в същата болница. Тя все още не знаеше как да ходи, но вече протягаше ръка към телевизионния екран, когато той играеше.

Срещнах сина му Кристиано младши няколко пъти в магазина, поздравих майка му Долорес на улицата и мечтаех да срещна самия него и тази мечта се сбъдна на 2 януари", разказва, родената в Минск Дария.

Снимка: БГНЕС

През есента на 2014 г. за първи път се озовава в Мадейра, а на следващата пролет идва в столицата Фуншал, за да остане завинаги.

"Ако Израел е домът на Бога, то Мадейра е неговата лятна резиденция. Тук има специална енергия, хората са много отворени и приятелски настроени. Има четири климатични зони и различна природа навсякъде.

На острова срещнах млад мъж и на 26 февруари 2017 г. се роди Марселина - в същата болница като Кристиано. Още на двегодишна възраст дъщеря ми участва самостоятелно във фестивала на цветята: тя танцува пет километра заедно с артисти и танцьори и беше заснета от местната телевизия и преса.

Сега се занимава с балет, гимнастика, конна езда. Поради натоварената си програма дъщеря ми не гледа често футбол, но ако попадне на такъв, го следи с интерес.

В Мадейра футболът е издигнат в култ. Показва се във всяко кафене, бар или ресторант. Семейства или големи групи често се събират, за да гледат мачове заедно.

Снимка: Reuters

Когато дойдох да регистрирам бременността си, в болницата нямаше лекар. Оказа се, че предната вечер е имало футболен мач, което се счита за основателна причина", спомня си майката.

Винаги се възхищавала на благородството, таланта и трудолюбието на футболната легенда. "През 2016 г. имаше голям горски пожар в Мадейра: много къщи изгоряха, а Кристиано дари 100 милиона долара за възстановяване на най-засегнатите райони.

Тъй като той е най-известният местен жител на острова, дъщеря ми постоянно питаше за него. Казах й, че той е не само страхотен футболист, но и човек с голямо сърце. Затова бързо се превърна в неин идол.

Тук всичко напомня за Кристиано: летището е кръстено в негова чест, има музей, бюст и статуя. В Камара де Лобос е любимият бар на звездата на Ал Насър.

Има много негови снимки и тениски. Собственикът на бара първо подари на дъщеря ми две монети с инициалите на Роналдо (CR7), а след това и тениска с негов автограф. Окачихме я в рамка вкъщи.

На 2 януари аз и моето семейство си почивахме в хотел Savoy Palace, а Роналдо, Джорджина и Кристиано младши вървяха точно пред нас. Зад тях имаше охрана, но не изглеждаше заплашително. Никой от посетителите не побърза да се снима с него. Ние с майка ми също стояхме отстрани, но Марселина грабна телефона и изтича при него, крещейки ни, че това е нейната мечта.

Снимка: Instagram/georginagio

На басейна, където си почиваше Роналдо, нямаше почти никой. Дъщеря ми се приближи до него и го помоли на португалски да си направят снимка. Той й отговори на английски и си напра селфи с нея. Накрая се сбогувах на португалски", завърша разказа си Дария.

Снимка: Instagram/ Cristiano Ronaldo

"Видях Кристиано и изтичах до майка ми, за да взема телефона. Тогава се направих, че гледам видео, за да не ме забележат охранителите му. Но те ме забелязаха и Роналдо показа с ръка, че мога да премина. Дори не мислех, че ще откаже. Приближих се до него и казах: "Por favor, foto!" Джорджина се засмя. Снимахме се, той ме прегърна. Това беше моята съкровена мечта.

Когато казах на майка ми, тя почти припадна! В училище и на гимнастиката всички реагираха страхотно на снимката ми. Някой дори каза, че ме е видял в интернет. Имаше едно пакостливо момче, което каза: „И какво от това? Кристиано – уф!" За мен Роналдо е супермен, кралят на Мадейра! Бих искала да бъда приятел с него.", въодушевена е шестгодишната русокоска.