на живо

Без Роналдо на Мондиал 2022? Темата вече не е табу

В Португалия открито поставят под въпрос мястото на Кристиано в състава

Жестоки критики се стовариха върху Кристиано Роналдо в родината му Португалия. Заради невзрачното му представяне в последните мачове все повече гласове защитават тезата, че един от най-великите футболисти на всички времена няма място в състава за предстоящото световно първенство в Катар.

Най-популярното спортно издание в страната A Bola излезе със заглавие "По-малко Роналдо, повече Португалия". В материала се посочва, че липсата на достатъчно игрово време в "Манчестър Юнайтед" този сезон зачерква автоматичното му право на място в състава.

Независимо от всичко, 37-годишният Кристиано все пак излезе като титуляр срещу Испания в решаващия мач от Лигата на нациите. Португалия загуби с 0:1, макар че се нуждаеше само от точка, за да се добере до финалите. Представянето на голямата звезда в Брага отново беше неубедително - ударите му отиваха далеч от целта, а финтовете му рядко се получаваха.

"Всеки може да види, че Роналдо сам решава колко минути да играе", коментира анализаторът на телевизия RTP3 Тиаго Фернандеш. За капак Кристиано за пореден път хвърли капитанската лента след победния гол на Алваро Мората.

Роналдо е абсолютен рекордьор с екипа на родината си - 117 гола в 191 мача. Безспорният връх е европейската титла през 2016 г.