на живо

Безценно: Да пропуснеш Met Gala заради промоция в четвърта дивизия

Рексъм ще играе в четвърта дивизия на Англия след 15-годишно отсъствие

Холивудските звезди Райън Рейнолдс и Роб МакЕлхени пропуснаха най-бляскавото модно събитие за годината Met Gala в Ню Йорк, за да празнуват с играчите и привържениците на Рексъм промоцията на клуба в Английската футболна лига.

Рексъм ще играе в четвърта дивизия след 15-годишно отсъствие, след като спечели Националната футболна лига с рекордните 111 точки.

Уелският клуб, който има 159-годишна история, организира парад по градските улици и футболистите бяха подкрепени от десетки хиляди фенове. Празненствата завършиха на "Рейскорс Граунд" часове след предвиденото.

От клуба уточниха, че с парада се честват и постиженията на женския отбор, който спечели промоция за елитната футболна дивизия в Уелс.

След като беше закупен от Рейнолдс и МакЕлхени през 2020-а, Рексъм бележи уникален прогрес в английската футболна пирамида.

Той стана първият клуб извън челните четири нива в най-популярната футболна симулация ФИФА, а "Дисни" дори снима документални серии за отбора.

След като футболният клуб вдигна с пъти популярността си, самият град стана туристическа дестинация за знаменитости като актьорите Уил Феръл, Хю Джакман и др.