на живо

"Бях млад, тя беше грешка!": Легенда посъветва футболистите да изчакат с брака

Педжа Миятович явно не харесва бившата си съпруга

 

Педжа Миятович е един от най-успешните балкански футболисти. На терена той може да се похвали с триумф в Шампионската лига с Реал Мадрид (1998), титла на Испания (1997) и Купа на Италия с Фиорентина (2001). Миятович е втори в анкетата за Златната топка през 1997 г., когато печели бразилецът Роналдо. 

Но явно в личния си живот Миятович е правил грешки. И съжалява за тях. Особено за първия си брак! 

Бившият футболист встъпва в брак със сръбската красавица Елена Караман. Тя е само на 19, но е изключително известна заради работата ѝ с десетки европейски модни брандове. Педжа е с 2 години по-голям и мечтае за големия футбол, обличайки за първи път фланелката на Партизан.

"Не знам дали разбих сърцето на бившата ми жена. Мисля, че не. Обикновено футболистите се женят заради начина си на живот и бързото съзряване. Това ги кара да предприемат тази крачка много млади. Така се случи и при мен. Ожених се, роди ми се дете и се фокусирах върху кариерата си. Ако върна времето назад, няма да повторя тази грешка", разказва Миятович днес. 

"Тогава аз и моите колеги се женехме на по 21,22,23 години. Бяхме деца, които искаха само да играят футбол. Голяма част от нас направихме грешки и след това се разведохме", добавя той.

Футболистът и Елена устояват на развода 7-8 години. Двамата имат двама сина - Лука и Андрей. 

През 2009 г. огромна трагедия сполетява Миятович и бившата му съпруга. Андрей, който страда от тежка хидроцефалия, умира в болница в Мадрид.