на живо

Бог ми се яви: Футболна легенда стана пастор

Тарибо Уест помага на жени и деца в родината си Нигерия

Тарибо Уест е сред емблематичните футболисти на 90-те. Не само заради крайно любопитната си прическа, но и заради забележителната си кариера. При престоя си в Европа нигерийският национал носи екипите на "Оксер", "Интер", "Милан", "Дарби Каунти", "Кайзерслаутерн" и "Партизан".

Защитникът се отказа от футбола през 2007 г. А след това е открил новото си призвание - да служи на Бог като пастор. Още през 2014 г. той основава църква, наречена "Подслон в бурята".

"Използвах я, докато бях в Милано, за да помагам на нигерийките, принудени да проституират в Италия. Осигурихме им дом и работа, помогнахме им да получат легални документи", обяснява Уест.

48-годишният Тарибо се самопровъзгласява за петдесятен пастор и учредява благотворителна фондация на свое име, за да помага и на деца в неравностойно положение. "Всички християни са добре дошли в нашата църква. Идват и много католици, за да се молим заедно."

Уест става силно религиозен през 1996 г. По това време опитва да убеди треньора си в "Интер" Марчело Липи, че Бог му е проговорил, а волята Му е защитникът да играе като титуляр. Този аргумент обаче не е достатъчен за специалиста.

"Божият дух ми се яви малко след световното първенство във Франция. Бях много суеверен и преди всеки мач палех свещ и държа магически камък, донесен ми от Израел", споделя нигериецът.

Бог му се явява и през 1997 г. Тогава Тарибо пътува до Севиля, за да подпише с "Реал Бетис". Заради несъответствия в договора обаче заминава за Милано и подсилва "Интер". Прекарва три дни и две нощи в делириум заради стреса. "Тогава Всевишния поиска да бъда негов пастир".

Тагове:

@