на живо

Братът на Дани Алвеш: Това е демонична конспирация!

Той попадна в капан, категоричен е Ней

Братът на Дани Алвеш - Ней, скочи в негова защита. Пред Espejo Publico той заяви, че най-титулуваният футболист в света е попаднал в капан и съзря "демонична конспирация".

"Моето семейство няма да се откаже. Брат ми направи безупречна кариера в целия свят. Тази история разваля репутацията му. Ще направим всичко възможно, за да извадим моя брат от тази демонична конспирация, в която се забърка. Страдаме много. Като партия шах е. Виждам съмнителни неща около случващото се. Заедно с родителите ни искаме да тръгнем за Испания", коментира Ней.

Бившият играч на "Барселона" преживява трудни дни, след като беше задържан по обвинения в предполагаемо изнасилване в нощен клуб в каталунската столица. Всеки ден изплуват нови детайли от злощастното събитие.

За бразилските медии говори адвокатът на жертвата. Според него футболистът не е използвал презерватив по време на изнасилването, поради което младото момиче е трябвало да приема лекарства за предотвратяване на болести, предавани по полов път, съобщава Marca.

"Клиентката ми получава психологическа подкрепа в институция, специализирана в лечението на жертви на насилие. Болницата ѝ осигури грижи, за да избегне всякакви инфекциозни заболявания, тъй като той не е използвал презерватив", разказва адвокатът.

"За щастие тя е напуснала дискотеката с линейка и е отишла директно в полицията, така че, за разлика от много жертви на сексуално насилие, които перат бельото си, не е унищожила уликите".

Адвокатът подчерта, че 23-годишното момиче не е употребявало алкохол в нощта на престъплението и е дало показания в полицията без никакви противоречия, което е рядкост, тъй като повечето жени, преживели нещо подобно, забравят подробностите.