на живо

Бразилец е притежателят на най-голямата колекция екипи (ВИДЕО)

За него те не са просто парчета плат, а късчета история

Бразилец е притежателят на най-голямата колекция екипи (ВИДЕО)
 

Запознайте се с Касио Брандао - притежателят на най-голямата колекция от футболни екипи. Бразилецът се разхожда из стаи, събрали точно 6101 фланелки.

Наскоро Брандао официално влезе в Книгата с рекордите на Гинес. Той може да се похвали с редки тениски на Пеле, екип на Роналдо с автограф от мондиала през 1998 г., фланелки на любимия му Сократес и още много.

"Те са повече от просто 6101 парчета плат; те са 6101 истории, които ни помагат да разкажем малко от историята на футбола.", споделя Касио пред "Ройтерс", докато изважда някои от любимите си артикули с бели ръкавици.

Той държи фланелките си в офиса на колекционерски клуб, който основава в Сао Пауло, Alambrado Soccer & Culture, обединяващ 60 души, които търгуват истории и фланелки – някои на стойност до 40 000 реала (7 400 долара).

Голяма част от колекцията на Брандао е посветена на любимия му клуб - местния Коринтианс, включително фланелки от престоя на Роналдо в тима.

"Всяка тениска съдържа история. Истории за победи и загуби. Истории, които документират частица от най-великия спорт в света.", допълва той.

Касио показва и бразилско яке от 1994 г., носено от 7-кратния световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън на миналогодишната Гран При на Сао Пауло.

Снимка: istoedinheiro.com.br