на живо

Бунт в съблекалнята на Англия!

Футболистите шокирани от избора на Гарет Саутгейт

Бунт в съблекалнята на Англия!
 

Шокиращото решение на старши треньора Гарет Саутгейт предизвика големи вълнения в съблекалнята на Англия преди началото на европейското първенство в Германия.

Саутгейт реши да зачеркне една от най-големите звезди на националния отбор - скъпия ас на Манчестър Сити Джак Грийлиш и го свали от самолета за Германия.

Решението му шокира не само английската футболна общественост, но и целия лагер на "Трите лъва".

Много играчи са недоволни, тъй като Грийлиш беше сред любимците на своите съотборници в съблекалнята.

"Всички решения бяха взети след многобройни дискусии и анализи от страна на треньорския щаб. Ние стоим зад думите си, за нас е ясно, че можехме да изберем други играчи, съжалявам, че трябваше да кажа на някои тъжната новина", каза Саутгейт, след като не намери място в селекцията за Джак Грийлиш и Джеймс Мадисън от Тотнъм.

Английските медии разкриват, че много играчи са недоволни от решението на мениджъра. При обявяването на групата за Германия те отишли в стаята на Грийлиш и започнали да го утешават, а някои играчи поискали обяснение от Саутгейт защо халфът на Сити не е в състава.

Футболистът на Арсенал Деклан Райс сподели, че му е било много трудно.

"Трудно ми е, тези двамата са най-добрите ми приятели в националния отбор, прекарвам най-много време с тях. Не е приятно да видя, че няма да пътуват с нас. Ясно е, че са разочаровани, че не са в отбора, но намериха сили да ни пожелаят късмет и да ни подкрепят", коментира Райс.

Тук е мястото да отбележим, че на световното първенство в Катар и предишното европейско първенство Гришийл игра значително време при Саутгейт и беше един от най-добрите играчи на отбора.