на живо

"Да не се връща, ще убием член на семейството"

Заплахи по адрес на Анхел Ди Мария

Анхел Ди Мария е получил заплахи пред семейния си дом в покрайнините на Росарио рано в понеделник сутрин, съобщават местни медии, цитирани от агенция "Ройтерс".

Атаките са на фона на вълната от свързано с наркотици насилие в града. Това е родното място и на Лионел Меси.

Съобщението идва и седмица след като Ди Мария, който в момента играе за португалския шампион Бенфика, заяви, че би искал да приключи кариерата си в клуба от детството си Росарио Сентрал.

Според местни медии, кола е оставила знак пред затворения квартал, в който 36-годишния футболист живее, адресирана до семейство Ди Мария.

На него е било изписано, че дори губернаторът на провинцията Максимилиано Пуларо не може да гарантира тяхната безопасност, ако той се върне в града.

"Кажете на сина си Анхел да не се връща в Росарио, защото ще убием член на семейството. Дори Пуларо няма да ви спаси. Ние не оставяме хартиени бележки. Оставяме куршуми и мъртви хора след себе си", гласи съобщението, според новинарския портал Infobae, позовавайки се на източници от полицията.

В Росарио нараства насилието от страна на наркотрафиканти, тъй като според експерти, градът е потенциален изход към други страни.

Капитанът на националния отбор на Аржентина по футбол Лионел Меси също беше заплашен със съобщение през миналата година, след като неидентифицирани въоръжени лица нападнаха супермаркет, собственост на семейството на съпругата му Антонела Рокуцо.

Аржентинското правителство заяви през миналата седмица, че ще изпрати законопроект до Конгреса, за да позволи на въоръжените сили да се намесват в операции за вътрешна сигурност за борба с наркотрафика и престъпността в Росарио.