на живо

Да се докоснеш до Краля - Пенев и Бонев пред bTV (ВИДЕО)

Родните легенди си спомниха за срещите с Пеле

Какво е да се докоснеш до Краля на футбола? Това добре знаят две родните легенди - Димитър Пенев и Христо Бонев.

В специално интервю пред bTV Пената определи Пеле като футболен диригент и не пропусна да се похвали, че му е отнемал топката. За Бонев пък остава паметен моментът, в който е стиснал ръката на магическия бразилски №10.

"Имал е чест и българският национален отбор да играе срещу Бразилия, срещу Пеле. Докосвал съм се до тялото му. Отскоци с глава. В краката топката съм му отнемал. Той беше диригент във футбола."

"Кой не знае в целия свят за Пеле? Бог да го прости! Нека му е леко, да отморява. Никой не знае - може пък и долу да има някакъв отбор и той да бъде вече като треньор. Това никой от нас не може да го знае.", каза Пенев - треньор №1 на България за XX век.

"Когато участвахме на финалите на световното в Мексико, научихме, че бразилците ще имат контрола в Лион. Отидохме целият отбор с треньорите. Когато бразилците излязоха да загряват, моят поглед беше насочен само към Пеле."

"Той, като разбра, че отборът на Перу е на трибуната, дойде и се ръкува с тях, а научавайки, че ние седим до перуанците, мина и през всички нас. Да стиснеш ръката на Пеле е нещо величествено!", сподели Бонев.