на живо

"Дани Алвеш е мъртъв за мен"

И майката на двете му деца се обърна срещу него

Бившата съпруга на Дани Алвеш - Динора Сантана обяви, че иска обвиненият в изнасилване футболист да изчезне от живота ѝ.

В предишните си медийни изказвания първата жена на бразилеца, която е и майка на двете му деца, се изказваше в негова подкрепа, уверена в неговата невинност.

Бившият капитан на Барселона продължава да лежи в затвора в Барселона и чака дата за делото за изнасилване на 23-годишно момиче.

"За мен той вече не съществува, мъртъв е. Аз винаги съм навеждала главата си, никога не съм правила скандали. Всичко, което казвах, беше насочвано от него: "Виж, ти ще слезеш на летището..., ще отидеш при пресата и ще кажеш това и това. Когато излезеш от затвора, ще кажеш това и това. Никой не ме е натискал, направих го, за да помогна на бащата на децата ми. Но той ме използваше, дори когато му помагах", обясни Динора.

Тя се е почувствала изоставена и самотна, след като е направила жеста да се премести в Барселона заедно с техните деца.

Този ход е бил с цел да се покаже пред съда, че Алвеш би се задържал в града и така да се увеличат шансовете му да бъде пуснат под гаранция.

"Той помоли да се преместим и ние го направихме. Вече гледах за училища за децата. Отидохме в затвора да го видим, след което веднага отхвърлиха молбата му за освобождаване и той изчезна. Просто така. Да бъдеш дете на предполагаем изнасилвач е доста неприятно. Искам той да изчезне от живота ми. Видях много добре какъв е, страшно арогантен", допълва Сантана.

Гръб на Алвеш обърна и последната му съпруга - моделът Йоана Санс, която подаде документи за развод.

Припомняме, че бившият играч на Барселона и ПСЖ е в затвора от януари. Обвинен е в изнасилването на млада жена в нощен клуб в Барселона на 30 декември миналата година.

40-годишният бразилец отрича вината, а в единственото интервю, което даде изтъкна, че "съвестта му е чиста" и че жената "се е съгласила да правят секс".

Алвеш спечели 43 титли в кариерата си, включително три Шампионски лиги с Барселона и две Копа Америка с Бразилия.