на живо

Дани Алвеш се признава за виновен

За да получи минимална присъда

Бившият защитник на Барселона, Ювентус, ПСЖ - Дани Алвеш, възнамерява да сключи сделка със следствието, за да постигне минимална присъда, информира Mundo Deportivo.

Снимка: БГНЕС

Според източника бразилецът наскоро е сменил адвоката си. Сега интересите му се представляват от Инес Гуардиола, каталунска адвокатка, която е специалист по казуси със сексуално насилие и наказателно право. Заедно със смяната на съдебния защитник се промени и избраната от бразилеца защитна стратегия в съда.

Идеята сега е футболистът да постигне споразумение с испанското правосъдие за максимално намаляване на присъдата му. Засега бразилецът е заплашен от 8 до 10 години затвор.

Снимка: EPA

За да осъществи този план, Алвеш ще трябва да плати на жертвата парична сума за причинените щети. Освен това трябва да се признае за виновен в извършване на престъплението, което ще влезе в противоречие на досегашната му теза.

Алвеш е обвинен е в изнасилването на млада жена в нощен клуб в Барселона на 30 декември миналата година.

40-годишният бразилец отричаше вината, а в интервю през юли изтъкна, че "съвестта му е чиста" и че жената "се е съгласила да правят секс".