на живо

Десподов: Любовта на гръцките фенове не може да се сравнява с тази в България (ВИДЕО)

Футболист номер 1 на България за 2023 г. говори след като тимът му ПАОК спечели шампионската титла в Гърция

Десподов: Любовта на гръцките фенове не може да се сравнява с тази в България (ВИДЕО)
 

Футболист номер 1 на България за 2023 г. Кирил Десподов прибави към колекцията си от титли и тази на Гърция. ПАОК - тимът, в който премина през лятото на 2023 г., стана шампион на южната ни съседка. 

Специално за bTV нападателят говори дни след шампионските празненства в Солун и заяви, че в Гърция се чувства по-обичан и уважаван от феновете. 

"За няколко месеца усетих, че просто любовта на феновете към футболистите в Гърция е много, много по-голяма и не може да се сравнява с тази в България. Футболистите се чувстват много уважавани. Хората си показват любовта. Уважават ли те, обичат ли те, ти го показват по най-добрия начин.", заяви Десподов. 

През сезона българинът записа 13 гола и 13 асистенции за ПАОК.

"Доста тежки моменти имаше през сезона. Постоянно си повтаряхме, че не трябва да се предаваме, трябва да се борим докрай, това е в ДНК-то на ПАОК. Знаехме, че имаме шанса да спечелим титлата, имахме нужните качества. Само трябваше да вярваме в нас, в отбора, в колектива и резултатите дойдоха", разкри той.

Шампионските празненства бяха кулминацията за тима от Солун.

"Не може да се опише! Беше нещо, което не съм виждал! Тази любов на феновете, тази радост… То се виждаше в техните очи. Нямаше човек на стадиона, който да не плачеше. Като видиш в очите му, че е толкова щастлив... Подготвиха ме някои от футболистите, които са печелили титлата. Казваха ми: "Нещо невиждано. Ще видиш за какво става на въпрос!". Очаквах го, но такова да е празненството и такава да е еуфорията… не го очаквах", разкри Десподов.

След кратка почивка на дневен ред ще дойдат и мачовете от квалификациите за груповата фаза на Шампионската лига.