на живо

Дибала изнудва Ювентус за 3.7 милиона евро

Аржентинецът заплаши италианците със съд

Reuters

Пауло Дибала е решен да вгорчи живота на Ювентус. Играчът на Рома твърди, че бившият му клуб дължи 3.7 милиона евро. Възнагражденията са за сезон 2021/2022, съобщават италианските медии.

 

Ювентус все още ми дължи пари. Когато подписахме споразумението за промяна в заплатите, се разбрахме, че ако все още имам договор, просрочените задължения щяха да бъдат изплатени с увеличение на следващите. Ако това не се случи, трябваше да ми платят незабавно.

Снимка: Reuters

Ювентус има възможност да плати тези заплати до края на април. В противен случай моят адвокат ще поиска писмено това да се случи, въпреки че се надявам да не се стигне до подобен развой. Искам си парите, но без да ходя в съда, за да избегна проблемите за мен и Ювентус“, заяви аржентинецът пред Gazzetta dello Sport.

Снимка: Reuters

Той стана чат от „Старата госпожа“ през 2015 година и прекара цели седем сезона. За този период аржентинският национал изигра 210 мача, за които отбеляза 82 гола във всички турнири.

Снимка: Reuters

Договорът на Дибала изтече в края на миналия сезон, което се оказа достатъчно да премине в Рома. Според италианските медии от Юве са се надявали да избегнат изплащането на възнагражденията за съответния период, като използват различни маневри за отлагането на заплатите по време на пандемията от COVID-19.