на живо

Двойник на Меси продавал парфюми и свещи, сега печели от реклама

Необикновената история на Хуан Томас Мартин

Той идва от Росарио - родният град на Лионел Меси. До 2005 г. не подозираше защо хората го гледат странно.

Когато му казаха, че прилича на легендарния футболист, той дори не знаеше кой е. Влезе в интернет да провери и заключи - "Да, приличаме си".

Хуан Томас Мартин има необичайна житейска история. Днес е на 42 години и след триумфа на Аржентина на световното първенство в Катар популярността му скочи до небето.

Сега Хуан е достатъчно известен, за да получава предложения за работа, рекламни договори, покани (с платени храна и настаняване)... Пътува до различни части на света, за да рекламира нещо, и получава големи пари за това.

„Отидох в супермаркета и един от продавачите ми каза, че много приличам на Меси. Аз дори не знаех кой е. И той ми повтаряше това всеки път, когато се виждахме. Продавах парфюми на улица тогава. Не бях фен и дори не харесвах футбола".

В онзи период, освен парфюми, Мартин търгува със свещи и тамян.

Основният обрат настъпва през 2013 г., когато участва в конкурс за двойници на Меси. Въпреки че завършва втори, вратата към доходоносни работни места се отворя широко за него.

Канят го в различни телевизионни програми и популярността му скача до небето. Започва да рекламира висок клас автомобили, мобилни телефони, газирани напитки, чипс и бяла техника.

Той дори участва в заснемането на документалния филм "Меси".

"Аз съм голям фен на Меси. След толкова много имитации и гледане на репортажи от мачове, трябва да призная, че му се възхищавам повече като човек, отколкото като играч".