на живо

Една година от раздялата на "Барселона" и Меси

Каталунците мечтаят за завръщане на аржентинеца

Една година от шокиращата раздяла на "Барселона" и Лионел Меси. На 5 август 2021 г. аржентинецът сложи край на 21-годишния си престой на "Камп Ноу". Седемкратният носител на "Златната топка" си тръгна със сълзи на очи, потегляйки към "Пари Сен Жермен".

"Това е най-тежкият момент в кариерата ми. Когато разбрах, застинах. Беше като студен душ. Имал съм трудни моменти и преди, но този... Не знам за "Барселона", но аз направих всичко възможно да остана. Намалих заплатата си наполовина. Желанието ми бе да остана.", заяви тогава Меси.

"Тъжно ми беше, не очаквах. Все още опитвам да го осъзная.", добави той.

Меси остави празнина в сърцата на "синьо-червените" фенове, но те, както и клубното ръководство, все още имат надежди, че той ще се завърне.

"Барселона" не можеше да задържи звездата си по финансови причини. Ла Лига не го позволяваше. След 35 трофея с "блаугранас", кошмарът на Меси се превърна в реалност.

Днес отношенията между Меси и президента на "Барселона" Жоан Лапорта продължават да са обтегнати, привържениците обаче са обнадеждени за завръщане на аржентинския гений.

"Ерата на Лео не завърши така, както ни се искаше на всички. Тя приключи заради финансови проблеми. Задължени сме му. Искаме той да се завърне в "Барса" и да завърши кариерата си при нас", каза наскоро Лапорта.

"Това, разбира се, е само мое желание. Не съм говорил с него. Аз също имам вина за случилото се, но смятам, че това е поправимо. Мисля си, че можем да превърнем желанието ми в реалност."

Възможно ли е историята да има хепиенд? Предстои да разберем!