на живо

Ето каква присъда поиска прокуратурата за Алвеш

Бившият футболист е обвинен в изнасилване

Ето каква присъда поиска прокуратурата за Алвеш

Девет години затвор поиска прокуратурата за Дани Алвеш. Бившата звезда на Барселона е обвинен в изнасилване на млада жена в тоалетна на местен нощен клуб преди около година.

От министерството на правосъдието на Испания искат още 150 000 евро обезщетение за жертвата, забрана да се приближава до нея и 10 изпитателни години, в които действията на Алвеш ще бъдат следени за ново нарушение.

Той отхвърли предложението да се признае за виновен и да сключи споразумение, намалявайки възможната си присъда.

Екс футболистът твърди, че е невинен и интимните отношения с жената са били по взаимно съгласие.

"Тези момичета дойдоха на нашата маса, не сме искали повече. Забелязах доброто ѝ разположение от начина, по който танцуваше и как се приближи до мен.", обясни бразилецът, чиято кариера премина още през отбори като Севиля, Ювентус и Пари Сен Жермен.

"Казах ѝ да продължим в тоалетната. Тя отвърна, че няма проблем. Казах ѝ, че аз ще отида първи и ще я чакам вътре.", продължи той.

И, според неговия разказ, вътре в тоалетната нещата са били много различни от това, което момичето е обяснило. Целували се, правили са секс и докато тя му е правела фелацио, го попитала два пъти дали му харесва и той казал "да".

Накрая Алвеш ѝ казал, че ще излезе преди нея и я помолил да изчака няколко минути вътре.

"Доколкото можах да преценя... искахме го", твърди той.

Прокуратурата продължава да се противопоставя на временното освобождаване на екс играча, както поиска защитата му, заради риска Алвеш да избяга, за да се измъкне от правосъдието.