на живо

Ето'о се извини за коляното в главата на алжирец (ВИДЕО)

Алжирецът го попитал дали е подкупил съдията на баража с Камерун

Самуел Ето'о се извини за удара с коляно в главата на мъж по време на световното първенство в Катар. Бившата звезда на "Барселона" се замеси в шокиращия инцидент пред стадион 974, където Бразилия разгроми Южна Корея с 4:1. На видео ясно се вижда как той рита и поваля на земята човек с камера.

"Имах физически сблъсък с човек, който вероятно е привърженик на Алжир - написа Ето'о на английски и френски в профила си в Туитър. - Искам да се извиня за това, че загубих присъствие на духа и че реагирах по начин, който не подобава на моята личност".

Алжирец, който се представи като Саид Мамуни, по-късно публикува видео, в което твърди, че той е бил атакуваният човек и е подал оплакване пред катарската полиция. "Самуел се сби с мен, удари ме. Човек от неговото обкръжение ме бутна. Също така счупиха камерата ми", казва потърпевшият.

Той призна, че Ето'о е прибягнал до насилие, след като го е попитал дали той е човекът, подкупил съдията от Гамбия Бакари Гасама в баража между Камерун и Алжир. "Бях мишена на обиди и обвинения в подкуп без никакви основания. Призовавам да продължаваме да устояваме на безкрайните провокации и нападки на някои алжирски привърженици", написа още президентът на камерунската федерация.               

Ето'о е играл на четири световни първенства за Камерун между 1998 и 2014, а бе избран начело на федерацията преди година. Той призова ръководителите на алжирския футбол "да сложат край на този нездрав климат, преди да се стигне до по-сериозна трагедия". 

Тагове:

@