на живо

Футболист изнасилил спяща жена... два пъти

Разпратил голите й снимки на 70 души, питал дали още някой иска да дойде

Футболист изнасили спяща жена два пъти за една нощ, преди да изпрати нейни интимни снимки на съотборниците си с въпроса: "Някой иска ли едно кръгче?". Това стана ясно от доказателства, представени пред съда в Сейнт Олбанс, Англия.

33-годишният Майкъл Емери поканил жертвата си в своята хотелска стая, докато празнувал победата на своя Уорингтън Райландс във финала за купата на FA Vase. Мачът се провежда на "Уембли" на 22 май 2021 г.

В показанията си жената твърди, че първоначално е правила секс с Емери по взаимно съгласие. След това заспала. Събудила си, когато усетила, че футболистът я хапе силно по лявото бедро и по гърдата. Макар да му казала, че не желае да участва в сексуален акт, той я изнасилил. По-късно била изнасилена втори път.

Прокуратурата твърди, че жената е била "развеселена, но не и пияна". Тя изпила 5 или 7 бутилки бира в продължение на 8 часа.

Става ясно още, че докато жената спяла, вратарят я снимал гола без нейното знание. Публикувал снимките в два групови чата в WhatsApp, включващи 70 души. "Някой иска ли едно кръгче", написал той и добавил плачещо от смях емоджи. Участник в чата отговорил: "Покажи ни повече". А Емери пратил и снимка на вагината на жертвата.

"През нощта обвиняемият я е събудил с ухапване и обяснил, че иска секс. Въпреки получения отказ той все пак я изнасилил. След това повторил действията си, а тя била принудена да се преструва, че продължава да спи. И това не го отказало", посочва обвинението.

Едва когато жената се прибрала у дома и погледнала нараняванията по тялото си, започнала да сглобява събитията от предишната нощ. След това отишла при личния си лекар за медицинско свидетелство.

Емери е арестуван на 29 септември 2021 г. В писмено изявление той твърди, че двамата са правили секс три пъти по взаимно съгласие и че жената изглеждала добре и не показвала признаци, че е нещастна. Самият футболист заявява, че е открил синини по гърдите и слабините си, които били вследствие от нейни ухапвания.

Делото продължава.