на живо

Футболист на Арсенал подкрепи Палестина

Мохамед Елнени сложи на профилната си снимка знаме

 

Халфът на Арсенал Мохамед Елнени демонстрира подкрепата си за Палестина във военните действия срещу Израел. Националът на Египет смени профилната си снимка с Instagram със знамето на Палестина.

Както е известно, през миналата седмица радикалната ислямистка групировка "Хамас" нанесе ракетни удари по Израел и нахлу в части от страната, убивайки и отвличайки цивилни.

Промяната на Елнени в неговия профил в социалната мрежа идва само няколко дни, след като съотборникът му в Арсенал Олександър Зинченко реши да ограничи профила си в Instagram. Украинецът беше атакуван от редица потребители след изявлението му, че „застава на страната на Израел“.

Елнени, който има 5,4 милиона последователи в социалните мрежи, и в миналото е обявявал публично подкрепата си към Палестина. За последно това се случи през 2021 г., когато написа в социалните мрежи: "Моето сърце, душа и подкрепа са за теб, Палестина!".

"Както при всеки служител на Арсенал, нашите играчи имат право да изразяват мнението си на собствените си платформи. Говорихме с Мо и той разбира по-широките последици от поста си", обясниха тогава "топчиите".

Според Jewish Chronicle последната публикация на Елнени е предизвикала гнева на еврейските фенове на Арсенал, защото е включвала и изображение, наречено „Животът на Палестина има значение“, което съдържа очертания на Израел, изпълнени с пропалестински изображения.