на живо

Футболна звезда: Майка ми беше алкохоличка, приятелят й ме изнасили (ВИДЕО)

На 8 години продавах дрога, признава през сълзи Деле Али

Футболна звезда: Майка ми беше алкохоличка, приятелят й ме изнасили (ВИДЕО)

Футболната звезда Деле Али направи разтърсващи разкрития в интервю за подкаста на легендата на Манчестър Юнайтед Гари Невил - The Overlap.

В него 27-годишният футболист на Евертън признава, че е бил изнасилен на 6 години от приятеля на майка си, а след това е бил каран да продава наркотици. Това лято той е прекарал 6 седмици в рехабилитационната клиника в САЩ заради пристрастяването си към хапчета за сън.

"Сега е подходящият момент да кажа на хората какво се случва. Трудно е да говоря, защото това е нещо, което съм крил дълго време. Страх ме е да говоря за това. Когато се върнах от Турция, разбрах, че имам нужда от помощ, бях в лошо психическо състояние и реших да отида в модерно заведение за рехабилитация за психично здраве. Те се справят със зависимостите и травмите.

Пристрастих се към приспивателните, това е проблем не само за мен. Среща се по-често в света на футбола, отколкото си мислите.

Отидох там за шест седмици. От Евертън бяха невероятни и ме подкрепяха, ще им бъда благодарен завинаги. За да бъдат толкова честни и разбиращи, не можех да искам нищо повече през времето, когато вземах най-важното решение в живота си - да направя нещо, което се страхувах да направя. Щастлив съм, че го направих".

Деле Али сподели подробности и за изключително трудното си детство. "На шест години бях насилван от приятеля на майка ми, който беше често в къщата. Майка ми беше алкохоличка и това се случи на шест. Бях изпратен в Африка, за да се науча на дисциплина, а след това ме върнаха обратно.

На 7 започнах да пуша, на 8 - продавах наркотици. Един по-възрастен човек ми каза, че няма да спрат дете с колело, така че карах наоколо, а отдолу щях да имам наркотиците, това беше на 8... На 11, бях провесен от мост от човек от съседното имение.

На 12 ме осинови невероятно семейство, както казах, не бих могъл да поискам по-добри хора да направят това, което бяха направили за мен", е част от разтърсващата история на бившия английски национал.

В емоционалното интервю Али сподели още, че е обмислял да окачи бутонките още на 24 години. "Една сутрин се събудих и трябваше да отида на тренировка. Спомням си, че се взирах в огледалото и питах дали мога да се откажа сега. На 24. Да правя това, което обичам.

Хората не трябва да се страхуват от промяна. От другата страна на страха и промяната, обикновено са само положителни неща. И се надявам, че това, което говоря за моите преживявания, е полезно", завършва Деле Али, който има 181 мача и 51 гола с екипа на Тотнъм.