на живо

Футболният Пабло Ескобар арестуван в Дубай

6 години затвор грозят авер на Ивелин Попов

Футболният Пабло Ескобар арестуван в Дубай

Националът на Нидерландия Куинси Промес беше арестуван на летището в Дубай на връщане от лагер с отбора на Спартак Москва, съобщиха руските медии.

Бившият съотборник на Ивелин Попов е изправен пред екстрадиране в страната си, където ще трябва да излежи шест години затвор.

Футболният Пабло Ескобар беше осъден на шест години затвор за участие в контрабанда на голямо количество кокаин, а преди това получи присъда от 1,5 години затвор за нападение над член на семейството си на семейно събиране.

Той бе обявен за международно издирване в средата на февруари, след като съдът в родината му го призна за виновен по обвинения в трафик на над един тон кокаин и го осъди на 6 години затвор.

Промес така и не се яви на заседанията на съда в Амстердам, а властите в Нидерландия така и не успяха да го арестуват, тъй като той си стоеше в Русия, откъдето не могат да го депортират.

В крайна сметка обаче той е бил задържан в Дубай.

Припомняме, че нидерландският футболист и Ивелин Попов бяха съотборници в Спартак в продължение на три години – между 2015 и 2018 г. През сезон 2016/17 те спечелиха титлата на Русия, както и Суперкупата на страната.