на живо

Гръцки милиардер подгони рефер след 0:1 от Ливърпул

Усмиряват с охрана боса на Нотингам Форест Евангелос Маринакис

Гръцкият милиардер Евангелос Маринакис забърка голям скандал след мач от Висшата лига. Собственикът на Нотингам Форест нахлу на терена и потърси обяснения от рефера след поражението с 0:1 от Ливърпул.

Дарвин Нунес донесе късния успех на мърсисайдци с гол дълбоко в добавеното време. Малко преди попадението Ибрахима Конате се свлече на терена с травма на главата. Защитникът обаче бързо се изправи, а съдията Пол Тиърни избра да хвърли топката в краката на вратаря на Ливърпул Кийвин Келъхър.

От Нотингам Форест реагираха гневно както на това решение, така и на близо 10-те добавени минути. А голът на Нунес дойде като капак на всичко.

След последния сигнал Маринакис слезе на терена и последва арбитрите към тунела. Той крещял фрази като "Това се случва всяка седмица" и "Играчите трябва да бъдат уважавани". Наложило се е бизнесменът да бъде изведен с охрана.

Маринакис е сред най-важните фигури в световната корабна индустрия. Той също така е медиен магнат, политик и филантроп с доста съмнителни моменти в биографията си. Освен Нотингам Форест, Евангелос издържа и гръцкия Олимпиакос.