на живо

Хърватски национал отива в затвора заради децата си

Бошко Балабан не плащал издръжка

 

Бившият хърватски национал Бошко Балабан ще трябва да излежи присъда от една година затвор, съобщават медиите в Хърватия.

Според появилите се в местни сайтове твърдения 45-годишният бивш нападател е нарушил наложената от съда условна присъда.

"Слободна Далмация" информира, че Балабан не е плащал издръжка за трите си деца в продължение на шест години, за което съдът вече го призна за виновен. Първоначално той получи една година лишаване от свобода условно и четири години изпитателен срок.

Бошко твърди пред съда, че няма никакви доходи и пари, въпреки че има доказателства, че притежава имоти в няколко хърватски града.

Условната му присъда е била отменена, тъй като той не е платил всички задължения. Смята се, че от сина и двете дъщери на Бошко Балабан са отнети около 600 000 куни, или малко под 80 000 евро.

Очаква се да взеле "на топло" през януари.

Бошко Балабан е роден в Риека през 1978 г. и израства в клуба от родния си град. Между 1995 и 2000 г. той носи фланелката на Риека , а след това прекарва един сезон в Динамо Загреб.

Следва периоди в Астън Вила, Брюж, отново в Динамо Загреб, Паниониос и Селангор от Малайзия, където завършва кариерата си.

Бившият нападател е играл за седем юношески формации на националния отбор на Хърватия и има 35 мача и 10 гола за първия отбор. Беше част от тима на "шахматистите" на световните първенства през 2002 и 2006 г.