на живо

Хърватското дерби като война: Бой, специални части и хеликоптер (ВИДЕО)

Ултрасите на Хайдук бесни след загубата от Динамо

Хърватското дерби като война: Бой, специални части и хеликоптер (ВИДЕО)

Дербито в полуфиналите за Купата на Хърватия по футбол между Динамо Загреб и Хайдук се превърна в сцена на жестоки сблъсъци. 

Домакините от Сплит загубиха с 0:1 срещата (гол още в 15-ата минута на Сандро Куленович), както и възможността да играят на финал, а след края на мача местните футболни хулигани от фракцията "Торсида" започнаха да хвърлят от трибуните факли и седалки. 

Стигна се и до пробив в загражденията. Десетки фенове в черно нахлуха на терена в опит да се доберат до футболистите на треньора Мислав Кароглан. Те набързо се скриха в съблекалнята, а на терена нахлуха тежко въоръжени полицаи. 

Органите на реда, снабдени с каски и щитове, върнаха привържениците по трибуните, но "обстрелът" с факли и седалки не спря. 

Полицията действаше и извън трибуните, където хеликоптери летяха в помощ на органите на реда. Феновете продължиха да изразяват недоволството си, обръщайки и подпалвайки контейнери за боклук и автомобили. 

Задържани след бурната вечер са 51 човека. Един полицаи е със счупена бедрена кост, а още двама са получили медицинска помощ за по-леки травми.