на живо

Хеттрик от кокаин в тоалетните на стадиона на Рексъм

Актьорът и собственик на клуба Райън Рейнолдс е в шок

През сезон 2022/2023 английският Рексъм се изкачи в четвърта футболна дивизия, а основни "виновници" за успеха на третия най-стар клуб в света бяха холивудските актьори Райън Рейнолдс и Роб МакЕлхени, които го купиха в трудни времена.

Е, не мина и без скандали. Полицията хвана фен да употребява кокаин в тоалетната на стадион "Рейскорс" в края на 2022 г. И се оказва, че това не е единственото такова нарушение. 

Наркотикът е засичан още два пъти при проверка на полицията в тоалетните на 10-хилядното съоръжение - през миналия февруари по време на мача срещу Уелдстоун Атлетикс и два месеца по-късно, докато трае срещата с Олдхам Атлетикс.

Първият хванат с кокаин е признал вината си и вече има забрана да посещава спортни събития през следващите 3 години. 

Снимка: Getty Images

"За нещастие се оказва разпространена практика феновете да употребяват кокаин и алкохол по време на мачове. Това може да доведе до покачване на агресията. Хората лесно се пристрастяват към кокаина, който всеки ден разрушава животите им", казват от местен център за борба с наркоманиите. 

Това не е първи случай на използване на кокаин по време на мач. Полицията в Англия разследваше и следи от този наркотик в тоалетните на стадион "Уембли" по време на финала на европейското първенство през 2021 г. Органите на реда съобщават, че са засичали употреба на кокаин и на мачове на Арсенал, Челси, Манчестър Сити и Тотнъм.