на живо

"Идват само камиони с трупове"

Семейството на убития от "Хамас" футболист Лиор Асулин не може да го погребе

 

Три дни изминаха от новината за смъртта на 43-годишния бивш футболист Лиор Асулин. Той бе убит по време на парти в южната част на Израел по случай 43-ия си рожден ден.

И докато израелският народ е в траур, семейството на Лиор продължава да се бори да получи тялото му, за да го погребе.

Към момента близките му са във военна база, където са държани и убитите, но идентифицирането на тялото е трудно и семейството е ядосано от поведението на държавните органи. "Спим тук на пода три дни", разказва сестра му Ортел пред Sport Channel. "Няма да мръднем от тук, докато не бъде освободен, но търпението ни се изчерпва.

Целият свят трябва да знае за това", гневна е Ортел. "Няма жива сила, идват само камиони с трупове и е трудно да се разпознаят. Никой не знае какво да прави, няма контрол. Който и да носи отговорност за този провал, да дойде тук веднага! Лиор е наш, а не техен, нека освободят нашия брат.

Знам, че Лиор е убит, защото го снимаха от местопроизшествието и го идентифицирах, казват, че трябва да се направи бюрократична процедура за идентификация, но не ме интересува. Искам да погреба брат ми сега и аз уморих се да чакам".

Длъжностни лица, запознати с подробностите, обясниха забавянето: "Има стотици трупове, не сме свикнали. Процедурата по идентификация отнема време, защото не искаме да приемем дори и процент, че ще има грешка при разпознаването, а и няма много хора, които са специализирани в разпознаването на трупове."