на живо

Императорът унизен: Кариерата му пропадна заради смъртта на баща му и алкохола

Направи парти с 18 проститутки и ходи пиян на тренировки

Императорът унизен: Кариерата му пропадна заради смъртта на баща му и алкохола

Бразилецът Адриано беше един от най-добрите футболисти на планетата, но след смъртта на баща си се отдаде на алкохола и това съсипа кариерата му. Сега той се върна на терена и почти стана за смях.

Императорът се появи в демонстративен мач, а мнозина коментират, че е тъжно да гледат как от магията на един от най-добрите нападатели в света не е останало нищо.

Адриано Лейте Рибейро беше един от най-добрите футболисти в света, когато играеше за Интер Милано, но блестящите му изяви на терена бяха засенчени от житейските драми, през които преминава.

Той е израснал в прословутите фавели на Рио. Баща му Алмир мечтаел винаги синът му да стане известен футболист. Веднъж баща и син, връщайки се у дома от тренировка, се озовават в центъра на ожесточен сблъсък между полицията и дилъри. Алмир е прострелян в главата при размяна на огън. За щастие той оцелява, но куршумът остава за спомен в черепа му.

Мечтата на бащата се сбъдва 12 години след това зловещо събитие. След тъжен период в Парма, Адриано преминава в Интер.

"Смъртта на баща ми ме унищожи. Постоянно бях пиян - сам, тъжен и депресиран. Идвах и на тренировка пиян", разказва Адриано, а The Sun добавя друг цитат:

"Страдах много, бях щастлив само когато бях пиян и пиех всичко: уиски, вино, водка, бира. Много бира. Така или иначе не можех да спра и трябваше да си тръгна Интер. Разбрах, че проблемът е в хората около мен, които ме водеха на купони, където имаше жени и алкохол. Не мислех за нищо друго. Върнах се в Бразилия, отказах се от милиони, но успях да намеря щастието отново", откровен е Адриано.

Интер се опитва да върне към живота своя голмайстор. Наемаха психолози, психиатри, но без резултат. Ръководството на клуба реши да го освободи, а веднага след това той реши да окачи бутонките. Само на 27.

Пенсионирането беше краткотрайно. След месец подписа с Фламенго и изведе тимът до титлата през 2009 г. Но не се отказа от нощния живот и пороците.

Адриано дори трябваше да свидетелства пред съда, че не е давал пари назаем на Фабиан Атанасио да Силва, виден член на "Командата Вермела" - една от най-известните бразилски банди.

Невероятно, но факт... Всички скандали не повлияха на решението на Рома да подпише с Адриано. Той игра само 7 месеца в фланелката на Рома и се появи в пет мача за "вълците".

През този период бившият му агент Гилмар Риналди е много притеснен за живота му.

"Страхувам се за живота му", споделя Риналди. "Той има нужда от помощ. Футболната му кариера не ме интересува, а само той. Адриано ми е като син. От години е в тежка депресия и никой не иска да му помогне. Оргиите, пиенето и излизането с яки момчета не са проблеми, а само последствия. За всичко е виновна депресията. Знам само, че има нужда от помощ."

Легендарният нападател загуби всичко, което беше придобил по време на кариерата си и за известно време живее във фавела с майка си.

Sun припомня и друга култова случка от живота на гениалния нападател - преди няколко години той организира парти в мотел на "Копакабана" в Рио де Жанейро, а за да накара гостите си да се чувстват по-добре, наема 18 проститутки, за които плаща 30 000 евро.

Легендарният футболист доведе жриците на любовта от близкия публичен дом, който временно затвори врати поради липса на персонал и предизвика бунт сред редовните клиенти.

"Адриано дойде с няколко приятели и взе всички проститутки със себе си", разказва собственикът на публичния дом.