на живо

"Иска ми се Клоп да не им е треньор, нямам търпение да си тръгне"

Сравниха влиянието му в Ливърпул с това на Алекс Фъргюсън в Юнайтед

Reuters

Юрген Клоп обяви през януари, че ще напусне Ливърпул в края на сезона след почти 9 успешни сезона.

"Разбирам, че това е шок за много хора, но очевидно мога да го обясня или поне да се опитам. Обичам този клуб, този град, нашите фенове, отбора, служителите... Изчерпвам се.

Трябваше да го обявя в някакъв момент. След цялото време, което прекарахме заедно, уважението и любовта нараснаха и най-малкото, което ви дължа, е истината", обясни 56-годишният германски треньор.

Снимка: uefa.com

Гари Невил, легенда на Манчестър Юнайтед, говори за голямото влияние на Клоп върху текущата кампания на Ливърпул. "Ливърпул е фаворит за титлата във Висшата лига заради него (Клоп)", каза бившият футболист в своя подкаст.

Той стига толкова далеч, че сравни влиянието на Клоп в Ливърпул с това на Алекс Фъргюсън на "Олд Трафорд".

"Клоп е огромна личност, гигантски характер и човек, който се свързва не само с играчите, но и с града. Страхотен треньор... Той прави нещо повече от това просто да кара футболистите да играят добър футбол. Той прави повече от просто да печели мачове и трофеи. Той влияе на живота на хората ежедневно и ежеседмично. И мисля, че Клоп прави това за Ливърпул, като сър Алекс Фъргюсън."

Пред "Sky Sports" Гари Невил допълни: "Иска ми се Клоп да не е мениджър на Ливърпул, да не ги тренира. Нямам търпение да си тръгне, по егоистични причини, разбира се. Докато е тук, Ливърпул има големи възможности."

Но бившият играч на "червените дяволи" признава, че напускането му ще бъде "горчива загуба за Ливърпул, горчива загуба за Висшата лига".