на живо

Искри между Неймар и Мбапе в ПСЖ

Бразилецът се цупи за дузпи, а Килиан, че не му подават

Reuters

Бразилската звезда на ПСЖ Неймар изглежда недоволен от факта, че Килиан Мбапе става постоянен изпълнител на дузпи в тима на парижани.

В мача от втория кръг на Лига 1 срещу "Монпелие" 5:2 Мбапе не реализира 11-метровия удар. След това тимът му си спечели нова дузпа, която бе реализирана от Неймар.

Снимка: Reuters

След мача бразилецът хареса публикация в Twitter, критикуваща решението Мбапе да бъде определен за изпълнител на дузпи на ПСЖ. "Сега е официално: Мбапе е пълният изпълнител на дузпи на ПСЖ. Очевидно това е записано в договора, тъй като в никой друг клуб в света Неймар няма да е вторият изпълнител на дузпи в отбора. Очевидно всичко е заради договора, Мбапе е собственик на ПСЖ", написа Неймаргиабр в Туитър.

Публикацията бързо събра близо 20 000 харесвания и повече от хиляда ретуита.

Мбапе имаше и друг повод да се ядоса по време на мача с "Монпелие". При една от контраатаките на домакините, подета от Витиня, Килиан спринтира отляво и поиска топката от своя съотборник. Последният обаче реши да не комбинира с Мбапе и се насочи към другия фланг, което видимо ядоса нападателя. Мбапе спря спринта си и започна да ругае по своя колега.