на живо

Юрген Клоп: Няма да забравя нито ден в Ливърпул (ВИДЕО)

Преди неговия 491-ви и последен мач за мърсисайдци

Юрген Клоп: Няма да забравя нито ден в Ливърпул (ВИДЕО)

Юрген Клоп се готви за края на своя славен престой в Ливърпул. В последната си пресконференция като мениджър на "червените" той бе очаквано емоционален. Германецът заяви, че няма да забрави нито един от дните начело на мърсисайдци.

"Десетилетие в живота ти е твърде много време, но няма да забравя нито един ден от това време, защото намерих най-добрите хора и най-добрия клуб, който някога можеше да си представя.", коментира Клоп преди шампионатния двубой с Уулвърхемптън на Анфийлд - негов 491-ви с Ливърпул.

За 9 години Клоп записа 298 победи, при 109 равенства и 83 загуби. Спечели 7 трофея, най-ценните от които Шампионската лига през 2019 и Висшата лига през 2020 г.

"Беше най-интензивната седмица в живота ми, казах "довиждане" на толкова много хора. Не можем да се преструваме, че беше нормална седмица. Аз съм прагматичен човек, след мача с Уулвърхемптън започва ваканцията. Знаем, че всичко ще бъде различно. Никога не е хубаво да казваш "довиждане" и има тъга, но имахме страхотно време.", коментира Клоп днес.

Запитан за миналото си, Клоп заяви, че не съжалява за нищо, въпреки че отборът на два пъти изпусна шампионската титла, като остана само на точка зад Манчестър Сити:

"Знам, че можеше да спечелим повече, но не мога да променя това. Да изпуснеш титлата за точка не е хубаво преживяване, но показва, че наистина си добър"

"Не можем да направим нищо различно или по-добро. Три пъти бяхме на финал на Шампионската лига, което е страхотно. Няма да бъда по-щастлив, ако си мисля, че е можело да направим повече. Дали някой друг щеше да се справи по-добре? Вероятно, но аз не можах. За останалото ще съдят хората, но съм сигурен, че бяхме абсолютно окей."

"Хората те харесват, докато ги разочароваш, но аз не мисля, че сме ги разочаровали... Имах толкова имейли и писма през последните месеци. Ако трябва да отговоря на всички тях, ще ми отнеме време до 2028 г., така че се извинявам, че не мога. При четенето на някои писма избухнах в сълзи, като осъзнах колко голямо значение има клубът за хората.", каза още германският специалист.