на живо

Какви наглеци: Футболисти взеха местата на пътници в самолет

От авиокомпанията излъгали клетите хора, че има техническа повреда

Голям скандал в испанския футбол. Футболистите на Севиля си навлякоха гнева на цялата нация, след като взеха местата на пътници в самолет.

Непосредствено след двубоя си със Селта (1:1) отборът се отправил към летището, но повреда му попречил да отпътува директно за Севиля. Вместо това треньорите и играчите били преместени на последния редовен полет за Мадрид (Iberia IB8869), откъдето да се прикачат за дома.

"Полетът беше планиран за 21:40 ч., но малко се забави. Тъкмо щяхме да се качим на борда, когато пристигна автобусът с футболистите. Те минаха отпред и взеха местата ни", разказва се един от засегнатите пътници.

От авиокомпанията опитали да замажат положението с твърдение за технически проблем. Потърпевшите обаче били наясно, че самолетът им вече е излетял към столицата.

"Оставиха ни да чакаме и споменаха нещо за някаква повреда. Самолетът обаче тъкмо беше кацнал и нямаше никакви проблеми."

В крайна сметка хората били откарани към Мадрид с автобуси, като пътуването продължило 7 часа. Повечето от тях подали молби за обезщетение.

В крайна сметка от компанията поднесоха извинения. "Air Nostrum дълбоко съжалява за щетите, причинени в неделя на пътниците от полет 188869 Виго - Мадрид поради грешка, която се дължи единствено на компанията. Следващата седмица ще се свържем с всеки от засегнатите пътници, за да ги компенсираме за причиненото неудобство. Нашите най-искрени извинения", се казва в съобщението.