на живо

Като във филм: Футболист се е сменил със своя близнак? (ВИДЕО)

Колоритен скандал в закъсал гранд от съседна Румъния

Като във филм: Футболист се е сменил със своя близнак? (ВИДЕО)

Колоритен скандал в съседна Румъния! В закъсалия гранд Динамо Букурещ, чийто екип носи Георги Миланов, подозират грандиозна лъжа. Тя може да се окаже измамата на века във футбола. Съмненията са, че най-скъпоплатеният в състава - Едгар Йе, се е разменил със своя брат-близнак Еделино.

През февруари Динамо с гордост обяви привличането на бранителя Едгар Мигел Йе. Той е национал на Гвинея-Бисау, който има мачове за всички юношески формации на Португалия, преди все пак да избере африканската страна.

Визитката му е солидна - юноша на Спортинг Лисабон, преминал през дублиращите отбори на Барселона и Виляреал, а след това играл още за Белененсеш, Лил, Нант, Трабзонспор, Истанбул Башакшехир и Фейенорд.

В Букурещ обаче са сигурни, че при тях не е Едгар, а Еделино. Последният е халф, също тръгнал от школата на Спортинг, но далеч от нивото на брат си. Подвизава се предимно в аматьорски тимове в Португалия. като стига чак до скромен литовски клуб.

Ръководството на борещия се за оцеляването си в елита Динамо остава изненадано, когато играчът заявява, че говори единствено португалски. Едгар Йе владее отлично английски. Футболистът пожелава да му бъде отпусната кола от спонсора, каквато се полага по договор. След това упорито отказва да предостави шофьорската си книжка.

Според медиите в Румъния, черешката на тортата се оказва медицинският картон на Едгар. В него са отбелязани операции на тежки контузии - коленни връзки и менискус, докато защитникът подписва през февруари. Тогава това убягва на служителите.

Съмненията са подплатени от представянето на звездата-менте. Нивото му е като на Еделино. Ако безпрецедентната ситуация се потвърди, на Динамо ще бъдат отнети осемте точки, спечелени в петте мача с играча в състава.

Кой е съотборник на Миланов - Едгар Йе или Еделино, ще стане ясно след ДНК тест!